Mindfulness

Mindfulness wordt in het Nederlands vertaald als ‘Aandachtgerichte Cognitieve Therapie’. Centraal staat het ontwikkelen van een andere houding tegenover de bestaande (psychische) problemen. Deze houding wordt gekenmerkt door alles wat in het veld van de aandacht komt op te merken en toe te laten. Dit in tegenstelling tot de houding die we vaak aangeleerd hebben en die kan bestaan uit erover piekeren, vermijden, verdringen, afleiding zoeken etc.

Mindfulness bestaat uit het zelf leren reguleren van de aandacht en het trainen van een verkennende en aanvaardende houding tegenover wat er dan in die aandacht komt. Aanvaarden wil niet zeggen berusten maar gewaar zijn, aandacht geven aan datgene wat er al is. Elke gedachte, elke emotie en elke lichamelijke gewaarwording wordt toegelaten en krijgt de aandacht. Vervolgens kun je dan een keus maken hoe je met deze gewaarwordingen om wilt gaan.

Carla is opgeleid als Mindfulness- en Compassie Trainer bij Joke Hellemans, Rob Brandsma en bij de grondlegger: Jon Kabat Zinn (USA).

Mindfulness Agenda

  • De eerstkomende Mindfulness training start 31 oktober 2018.
  • Data: 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november, 5, 12 en 19 december. Inclusief 1 bijeenkomst in stilte op de zondagmiddag (9 december van 13 tot 15.30 uur)
  • De training vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur.
  • De training daarna zal naar verwachting in januari of februari 2019 starten.
  • Kosten € 490,- incl. btw.
    (Kijk m.b.v. de link op mijn pagina : zorgwijzer Mindfulness, naar de eventuele vergoeding van de verzekeraars)