Mindfulness

Mindfulness wordt in het Nederlands ook wel vertaald als ‘Aandachtgerichtheid’. Centraal staat het ontwikkelen van een andere houding tegenover de bestaande (psychische) problemen. Deze houding wordt gekenmerkt door alles wat in het veld van de aandacht komt op te merken en toe te laten. Dit in tegenstelling tot de houding die we vaak aangeleerd hebben en die kan bestaan uit erover piekeren, vermijden, verdringen, afleiding zoeken etc.

Mindfulness bestaat uit het zelf leren reguleren van de aandacht en het trainen van een verkennende en aanvaardende houding tegenover wat er dan in die aandacht komt. Aanvaarden wil niet zeggen berusten maar gewaar zijn, aandacht geven aan datgene wat er al is. Elke gedachte, elke emotie en elke lichamelijke gewaarwording wordt toegelaten en krijgt de aandacht. Vervolgens kun je dan een keus maken hoe je met deze gewaarwordingen om wilt gaan.

Carla is opgeleid als Mindfulness- en Compassie Trainer bij Joke Hellemans, Rob Brandsma, Annick Nevejan, Frits Koster en Erik vd Brink.

Mindfulness Agenda

  • De Mindfulness training start op 12 februari 2020 en zal doorgaan bij voldoende deelnemers.
  • Data (nog onder voorbehoud van zaalhuur): 12 en 19 en 26 februari, 11 maart, 15 maart (stilte bijeenkomst op zondagmorgen), 18 en 25 maart, 1 en 8 april 2020.
  • De training vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur.
  • De training daarna staat gepland voor 6 mei t/m 1 juli.
    Data (nog onder voorbehoud van zaalhuur): 6, 13, 20 en 27 mei, 3, 10 (stilte bijeenkomst op woensdagavond), 17, 24 juni en 1 juli 2020.
  • De laatste training van 2020 start na de zomervakantie.
  • Kosten € 495,-
    (Kijk m.b.v. de link op mijn pagina : zorgwijzer Mindfulness, naar de eventuele vergoeding van de verzekeraars) Ook werkgevers zijn regelmatig bereid om een deel van de kosten of de gehele training te vergoeden.